Zacusca Panacris

de Panacris in Zacusca, 20 Aug 2012 | 6499 vizualizari

 

In fiecare an ne sacrificam 2 zile din concediu/vacanta pentru "Actiunea zacusca!". Munca in echipa face ca treaba sa fie mai usoara si mai placuta, va recomand acest fel interactiune in familie;), bineinteles unde se poate:-*, copilasii sa aiba cel putin 12 ani, altfel va incurca si mai tare:))

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme
  • Ardei capia 10 kilograme
  • Ardei gras colorat 5 kilograme
  • Bulion de roşii 6 litri
  • Ceapa albă 2 kilograme
  • Ulei 2 litri
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare iodata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca Panacris:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa.  Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Când s-a albit ceapa se adaugă ardeii  curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4  oeă, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.

Zacusca se pune în borcanele sterilizate în prealabil în cuptorul încălzit. Se lasă la dunst cald până a doua zi. Apoi se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca Panacris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Laly 1

20.08.2012, 23:10

Ce bunatate,eu aduc painica

Cris2711 1

21.08.2012, 01:21

mi-e foame

Panacris 1

22.08.2012, 09:05

Multumesc pentru aprecieri Bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete